Notícies

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 38

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 38

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 37

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 37

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 36

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 36

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 35

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 35

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 34

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 34

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 33

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 33

Butlletí Electrònic Barri Vell – núm. 32

Butlletí Electrònic Barri Vell – núm. 32

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 31

Butlletí Electrònic Barri Vell núm. 31

Reunió amb veïns i comerciants del passeig de la Muralla

A principis d’agost el regidor de Barri Vell, Estanis Vayreda, juntament amb el tinent d’alcalde es van reunir amb un grup de veïns/es que van exposar-los els conflictes que suposava, pel mal ús que se’n feia, la instal·lació del nou parc infantil al Passeig de la Muralla.

Es va acordar que des del Consorci d’Acció Social es posaria una monitora de 6 a les 9 del vespre al passeig perquè observés quina és la realitat de la situació i ordenés una mica l’ús de l’espai per part sobretot, de nens/es i joves.

Durant gairebé un mes s’ha estat observant la dinàmica de l’espai i sobretot s’ha procurat descongestionar l’espai del parc infantil organitzant petits jocs a l’espai lliure i deixant cordes als nens/es perquè poguessin jugar.

A finals de setembre s’ha fet una segona reunió amb els veïns, comerciants i entitats. S’ha valorat positivament el mes d’observació i s’ha acordat, després d’una bona estona de debat, col·locar cartells amb la normativa d’ús de l’espai, decidida entre veïns, comerciants i ajuntament.

Com a conclusió també s’acorda treballar, des de les diferents àrees implicades, en:

 • Educar a la societat en l’ús dels espais públics de la ciutat (a través d’infants, adolescents, joves… des de Garbuix, Espai Jove, entitats socials i veïnals, associacions de la ciutat…)
 • Treballar pel civisme als espais públics
 • Fer complir la normativa i ordenances municipals.

S’ha obert una nova convocatòria de Treball als Barris!

El passat mes de setembre l’Ajuntament d’Olot, mitjançant l’IMPC, va presentar una nova sol·licitud per al programa Treball als Barris 2011, gestionat pel Departament de Treball i el Servei d’Ocupació de Catalunya i destinat a subvencionar accions ocupacionals i formatives concretes en aquells barris que, per les seves característiques, s’hagi d’incidir de manera més directa en les persones que viuen i en el teixit social i econòmic.

La subvenció sol·licitada té un import total de 652.043,24 Euros, la qual es distribueix en 3 línies bàsiques d’actuació que s’han d’executar entre desembre de 2011 i desembre de 2012. L’objectiu principal de les actuacions incloses dins el programa de Treball als Barris és el de desenvolupar un conjunt de projectes integrats de regeneració urbana tenint en compte tots els seus components: urbanístics, d’habitatge, ocupacionals, formatiu, socials, culturals, ambientals, convivencials, institucionals, econòmics i de millora de les condicions de vida de les persones que habiten en el barri i el territori objecte d’actuació.

Pel que fa a objectius específics del pla són els següents:

–          Millorar la ocupabilitat i l’ocupació dels residents del barri

–          Cobrir la demanda de determinats serveis

–          Millorar l’atractivitat del barri

–          Fomentar la integració social i la participació ciutadana

–          Fomentar l’ús eficient i racional dels recursos energètics

–          Oferir formació professionalitzadora i especialitzada en àmbits en els que hi ha ofertes laborals en el territori i que permeten el reciclatge d’aturats

–          Promoure la iniciativa emprenedora

–          Promoció econòmica i cooperació territorial

–          Treball en xarxa i interdisciplinari

El Pla d’execució anual preveu el desenvolupament de les 3 següents línies d’actuació:

 1. Contractació d’un tècnic per afavorir la inserció socio-laboral de col·lectius amb dificultats d’inserció
 2. Programa de qualificació professional, el qual es divideix en dos àmbits diferents:
  1. Formació professional ocupacional
   1. i.      1 curs d’Agent comercial que pretén dotar de professionals amb coneixements comercials, amb especial preferència a la formació de persones aturades
   2. ii.      1 curs en Entrenant emprenedors per fomentar l’emprenedoria i donar eines de gestió a les persones emprenedores del barri o que s’hi vulguin ubicar
  2. Formació i treball; 1 taller ocupacional amb dos mòduls: 1) Eficiència energètica i energies alternatives i 2) Projecte Vora Riu (Restauració hidrològic – forestal del riu Fluvià). Donat l’èxit d’edicions de cursos anteriors en energies renovables, s’ha apostat per un programa més llarg i de qualitat que permeti l’experiència laboral i una major especialització i inserció i/o autocupació.
 3. Experienciació laboral
  1. Actuacions ocupacionals: contractació de sis persones desocupades en risc d’exclusió social per a la realització de tasques de neteja i manteniment dels carrers i places del Barri vell
  2. Actuacions professionals: 10 plans ocupacionals que implica la contractació de personal per a desenvolupar les següents funcions:
   1. i.      Coordinador de neteja
   2. ii.      Dinamització turística
   3. iii.      Veïnatge i convivència
   4. iv.      Dinamització cultural
   5. v.      Atenció a infants amb necessitats educatives especials
   6. vi.      Atenció a la diversitat – Tastet d’Oficis joves
   7. vii.      Ciutat educadora
   8. viii.      Mobilitat sostenible – camins escolars
   9. ix.      Educador cívic
   10. x.      Dinamitzador juvenil

El programa Treball als barris només poden optar-hi aquells municipis que tinguin en execució un pla de barris; es preveu que la resolució de la convocatòria es faci a finals d’aquest any.

Març  2018
Dil Dim Dim Dij Div Dis Diu
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31