Reunió amb veïns i comerciants del passeig de la Muralla

By barrivell. Filed in Notícies  |  
TOP del.icio.us digg

A principis d’agost el regidor de Barri Vell, Estanis Vayreda, juntament amb el tinent d’alcalde es van reunir amb un grup de veïns/es que van exposar-los els conflictes que suposava, pel mal ús que se’n feia, la instal·lació del nou parc infantil al Passeig de la Muralla.

Es va acordar que des del Consorci d’Acció Social es posaria una monitora de 6 a les 9 del vespre al passeig perquè observés quina és la realitat de la situació i ordenés una mica l’ús de l’espai per part sobretot, de nens/es i joves.

Durant gairebé un mes s’ha estat observant la dinàmica de l’espai i sobretot s’ha procurat descongestionar l’espai del parc infantil organitzant petits jocs a l’espai lliure i deixant cordes als nens/es perquè poguessin jugar.

A finals de setembre s’ha fet una segona reunió amb els veïns, comerciants i entitats. S’ha valorat positivament el mes d’observació i s’ha acordat, després d’una bona estona de debat, col·locar cartells amb la normativa d’ús de l’espai, decidida entre veïns, comerciants i ajuntament.

Com a conclusió també s’acorda treballar, des de les diferents àrees implicades, en:

  • Educar a la societat en l’ús dels espais públics de la ciutat (a través d’infants, adolescents, joves… des de Garbuix, Espai Jove, entitats socials i veïnals, associacions de la ciutat…)
  • Treballar pel civisme als espais públics
  • Fer complir la normativa i ordenances municipals.