Passeig de la Muralla

El Passeig de la Muralla el trobem entre el carrer Valls Vells, la Llosa, Santa Cristina i la Plaça Palau. Aquesta actuació ha consistit en prolongar el passeig de la Muralla, creant un espai lliure d’edificació fins a la Plaça Palau. 

Aquest nou passeig al barri vell ha esdevingut i esdevindrà en un futur immediat, en un nou espai de trobada i de joc per als residents, millorant les condicions d’habitabilitat (assolellament, ventilació,…) dels edificis que l’envolten. Hi ha la voluntat per part de l’Ajuntament i s’espera que també per part dels propietaris, que poc a poc es vagin rehabilitant i arranjant totes aquelles façanes que donen al nou passeig dotant d’un nou aire i nou color a aquest sector del Nucli Antic. 

El procés per assolir l’estat actual del passeig ha estat llarg i complex, motiu pel qual, s’ha hagut d’anar desenvolupant per vàries fases. Primerament, l’Ajuntament va haver de negociar un per un, amb els propietaris dels edificis i els locals baixos, per tal de poder-los adquirir i enderrocar. Han estat un total d’onze finques afectades, els propietaris dels quals s’han hagut d’indemnitzar o reallotjar, com és el cas del negoci l’Ast Olotí. Els processos d’enderroc van estar condicionats per la troballa de restes de l’antiga muralla medieval, la qual cosa, va provocar l’aturada de les obres, per obrir una sèrie d’investigacions arqueològiques per determinar-ne el valor, estat de conservació i el seu interès cultural. 

Paral·lelament al procés de creació del Passeig de la Muralla, es va construir un edifici d’habitatges de protecció oficial en règim de lloguer al carrer del Carme.

L’evolució en imatges:


Març  2018
Dil Dim Dim Dij Div Dis Diu
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31