Slideshow « Programes de millora social

A banda de les actuacions urbanístiques, el Pla de Barris ha comptat amb tota una sèrie d’actuacions destinades a la millora de la cohesió social, la integració cultural i la promoció econòmica local del barri. Aquests programes de millora social, han estat executats des de diferents àrees de l’Ajuntament, i han anat destinats a col·lectius molt diversos que resideixen al Barri Vell.

Des de l’Àrea d’Acció Comunitària, s’ha treballat per a la Dinamització Comunitària del barri a través de diferents projectes que englobaven diferents col·lectius de població del Nucli Històric:

–          S’ha treballat amb les entitats del barri, per tal d’ajuntar-les, coordinar-les i buscar-los un espai de trobada per tal de debatre sobre les seves necessitats al Barri. Al principi es treballava amb el que s’anomenava Taller d’entitats, el qual es basava en reunions esporàdiques per tal que les entitats i associacions entressin en contacte i poguessin a la llarga autogestionar-se com a grup de trobada conformant el Consell de Barri. Per tant, mitjançant aquests tallers d’entitats es va acabar creant el Consell de Barri, ens a partir del qual es van crear grups de debat i participació per tal que les associacions i entitats poguessin dialogar, presentar queixes i suggeriments a l’entorn del Nucli Històric.

–          S’ha obert el servei de Pati Obert, el qual ha consistit en obrir el pati de l’Escola Cor de Maria els caps de setmana durant el curs escolar i cada dia durant les vacances estivals. Al Pati, hi havia una monitora que vigilava, dinamitzava i vetllava perquè la jornada fos satisfactòria per tots. Un total de 20 nens han assistit al pati des de que es va obrir aquest servei,  al juny de 2007. La idea d’obrir el pati de l’Escola Cor de Maria va sorgir arrel dels conflictes que es desencadenava entre infants i joves amb els comerciants o ciutadans de pas ja que mancaven espais de joc, i qualsevol espai de carrer podia ser aprofitat de forma improvisada per ser un petit camp de joc, amb les conseqüències que aquest fet comportava: malmesa de mobiliari urbà, tan públic com privat, i descontrol de les activitats que es realitzaven. A partir d’octubre de 2010, es va tancar el Pati Obert Cor de Maria, ja que amb les operacions urbanístiques que s’havien realitzat amb el Projecte d’Intervenció Integral s’havien obert nous espais públics que podien ser propicis per al joc d’infants i joves.

–          Finalment, i de cara a la gent gran, es va engegar el projecte el Meu Barri, el qual consisteix en agrupar aquells residents de tota la vida del Barri per tal que puguin trobar-se amb certa periodicitat i parlar d’anècdotes, recordar com era i què hi havia al barri,etc. Aquest projecte tenia un doble objectiu: per una banda, crear una xarxa veïnal entre gent gran (sobretot amb aquells que tenen més dificultats de relació social), potenciar la identitat de la gent gran en el seu barri i que aquests la puguin transmetre a la resta de població.

Algunes imatges:


Febrer  2018
Dil Dim Dim Dij Div Dis Diu
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28