Dinamització comercial

 

Projecte per la dinamització de l’eix comercial de la ciutat d’Olot a través de la recuperació dels locals buits com a “aparadors” al comerç de la ciutat.

 

ESPAIS ACTIUS és un projecte municipal nascut amb la finalitat de millorar l’atractivitat i la dinamització comercial, contribuint així, a la reactivació econòmica.

“ESPAIS ACTIUS”, acció en la que també participa l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO), ha estat desenvolupada per a la recuperació comercial de la zona del Barri Vell mitjançant l’ús d’aparadors de locals tancats. Aquest locals es cediexen als comerciants que estiguin associats a l’ACO per exposició de la seva activitat comercial, així com la promoció del sector comercial en general.

Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc del contracte “Programa del Barri Vell”.


ESTÀS INTERESSAT EN LLOGAR AQUEST LOCAL I MUNTAR EL TEU PROPI NEGOCI?

 

Posa’t en contacte amb l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat (Tomàs de Lorenzana, 15) al correu electrònic empresa@olot.cat o trucant al telèfon 972 275 201. Aquí et donaran tota la informació relativa al local i contactaran amb el responsable del local per organitzar una visita si és del teu interès.

 

TENS UN LOCAL BUIT AL CENTRE D’OLOT I EL VOLS POSAR EN VALOR?

 

Posa’t en contacte amb l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat (Tomàs de Lorenzana, 15) al correu electrònic empresa@olot.cat o trucant al telèfon 972 275 201. T’informaran del procediment i les característiques del projecte. És molt fàcil i tant tu com la ciutat teniu molt a guanyar.

 

Informació dels espais treballats:

 

*  Plaça Major, 10B1

Local per llogar

Contacte: 972-26-83-50

 

*  Carrer Major, 19

Edifici en Venda

Contacte: 616-471-640

 

*  Carrer Serra i Ginesta 6B2

Local per llogar

Contacte: 93-424-12-26

 

*  Passeig d’en Blay, 60

Local per llogar o vendre

Contacte: 647-44-84-38

 


ETS COMERCIANT I T’INTERESSA TENIR UN APARADOR AL CENTRE D’OLOT PER EXPOSAR ELS TEUS PRODUCTES?

Contacta amb l’Associació de Comerciants d’Olot (Tomàs de Lorenzana, 15) al mail aco@garrotxa.com o al telèfon 972 26 93 01, i t’informaran de tots els passos a seguir per disposar d’un aparador extra al centre d’Olot.

 

Informació dels comerciants que exposen:

 

*  PLAÇA MAJOR, 10B1

  MOBLES JOAN PRAT

Carrer Antoni Llopis, 12

Número de telèfon: 972-26-91-61

 

*  CARRER MAJOR, 19

CAN 60

Passeig de Barcelona, 2

Número de telèfon: 972-26-88-06

 

*  CARRER SERRA I GINESTA 6B2

 RÀDIO CODERCH

Passeig d’en Blay, 1

Número de telèfon: 972-26-08-44

 

*  PASSEIG D’EN BLAY, 60

CAL MARXANT

Bisbe Serra, 8

Número de telèfon: 972-26-13-40

 

D’altra banda, per millorar la imatge d’alguns carrers amb locals en què actualment és dificultosa la seva activitat, per l’estat de l’edifici o del local, s’ha fet una intervenció diferent a la proposta de comerciants del carrer, tapiant la façana amb un vinil on s’hi pot observar alguna imatge característica de la ciutat d’Olot i Comarca.

Les façanes intervingudes han estat al Carrer Serra i Ginesta 8, i a l’aparador del Carrer Sant Rafel 31.

Ambues intervencions generen una sensació de continuïtat comercial i milloren considerablement l’aspecte del carrer.

 

__________________________________________________________________________

 

El nucli històric d’Olot concentra la major part del comerç urbà de la ciutat. Amb el temps,  s’havia anat generant un desplaçament de l’activitat comercial d’uns carrers cap a d’altres,  sovint del mateix centre,  aquesta realitat s’explica en bona part les característiques dels locals existents però  també per la necessitat de millorar l’espai urbà.

Es destaquen a continuació algunes d’aquestes actuacions.

–          Auditories de locals inactius: continua havent-hi locals a la zona que tenen característiques que cal considerar alhora d’instal·lar una activitat comercial. Per conèixer en quina  situació es trobaven,  es va oferir a la propietat la possibilitat d’obtenir, sense cost addicional, una auditoria mitjançant la qual es feia una diagnosi de l’estat actual del local i es proposaven les millores necessàries per adequar-lo a les normatives ambientals i de seguretat, així com un cost aproximat de la intervenció. S’han realitzat un total de 27 estudis. L’Ajuntament ha obert una línia de subvenció per als propietaris dels locals auditats que vulguin realitzar les obres d’adequació.

 –          Millorant els aparadors dels locals tancats, millorem la imatge del centre i de la ciutat: Can Sargatal i En Mans de l’Artesania.  Voldríem fer especialment esment al projecte“En Mans de l’Artesania”, projecte dirigit a promocionar per un costat els productes fets per artesans i artesanes de la ciutat i comarca al mateix temps que es promocionen locals inactius. El projecte ha permès que propietaris de locals i artesans, mitjançant la mediació de l’Ajuntament, trobessin un benefici mutu i els aparadors arreglats i enllumenats milloren molt l’entorn.

A l’aparador de l’antic “Can Sargatal” (c_sastres,21) s’hi va fer una intervenció diferent a proposta de comerciants del carrer: reproduir amb vinils quadres pintats per l’artista Sebastià Congost que reprodueixen escenes del mercat del dilluns al Firal. Ambdues intervencions  generen una sensació de continuïtat comercial i milloren considerablement l’aspecte del carrer.

 –          Programació d’Activitats econòmico-lúdiques al centre:  – amb col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa  i l’Associació de Comerciants. Botiga al carrer, Mercats d’Artesania i Fires al centre.

Són tot un seguit d’activitats que es realitzen al llarg de l’any per a que veïns, ciutadans i visitants de la nostra ciutat gaudeixin del centre, passegin per uns carrers i places plens de dinamisme i coneguin de primera mà el Nucli amb més història de la ciutat d’Olot


Març  2018
Dil Dim Dim Dij Div Dis Diu
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31